10 motive sa te promovezi prin doodle video

Stii deja ce este un doodle video. Daca nu, afla aici.

Statisticile arata ca promovarea video este eficienta. Prezenta unui clip video pe un site de cumparaturi online, creste conversia cu pana la 72%. In plus, stim ce raspuns am da cu totii zilele astea la intrebarea: "cum ai prefera sa inveti despre un subiect anume - sa urmaresti un video sau sa citesti pagini intregi de text?".

Whiteboard animation, spre deosebire de alte tehnici de promovare video, are in plus un efect psihologic care te face sa urmaresti pana la capat filmul. Studii neurostiintifice au aratat ca atunci cand urmaresti un desen capatatand forma sub ochii tai, in creier  ti se activeaza aceeasi emotie ca atunci cand tu insuti ai fi desenatorul.  Este vorba despre o intoarcere la copilarie si despre intelegerea unor concepte complexe prin reducerea lor la o forma simpla si creativa, indiferent de domeniul de aplicabilitate.

videoGraph.ro

De ce te-ai promova printr-un  doodle video? Iata cel putin 10 motive.

1. Stiintific.  Desenul care se naste sub ochii tai iti capteaza atentia din primele 3 secunde si  o pastreaza. S-a demonstrat stiintific.

2. Eficienta mesajului.  Whiteboard animation poate simplifica intelegerea unor concepte complexe, iar mesajele transmise astfel sunt retinute mult mai usor. Este mai usor de explicat - si un copil ar intelege. 

3. Eficienta costurilor. Daca ne referim la componenta financiara, costurile pot fi mai mici decat in cazul unei filmari cu aparatura, actori, decor, recuzita etc

4. SEO friendly. Din punct de vedere SEO, continutul video este de 56 de ori mai usor de gasit la cautare si mai vizionat decat textele obisnuite.

5. Flexibilitate si control. Detii controlul filmului in orice moment. In cazul productiei video clasice, cadrele trase nu mai pot fi schimbate decat prin refacerea filmarii sau pot fi imbunatatite doar intre anumite limite tehnice. La doodle video, insa, poti modifica ilustratiile si eventualele costuri de refacere sunt mai mici.

6. Previzibilitate pentru client. Poti sa-ti faci o idee despre cum va arata produsul final. In storyboard, ai de cele mai multe ori ilustratiile in sine si iti poti da acordul pe fiecare etapa de executie.

7.
Multifunctionalitate. Filmul contine ilustratii vectorizate, pe care le poti adapta celorlalte materiale de comunicare. Se pot folosi fara restrictii si in print si se pot adapta video pentru orice tip de ecran.

8. Inovatie. Este o tehnica noua, care surprinde si se autoinventeaza in permanenta.

9. Aplicabilitate. Stilul adaptabil il face aplicabil pentru: campanii online, targuri si expozitii, evenimente, prezentari de vanzari, tutoriale, prezentari de produs, training-uri,  planuri de afaceri, educatie,  felicitari personalizate etc.

10. Brand awareness si brand recognition. Tehnica este versatila si contribuie la conturarea unui stil specific de comunicare, facand brandul usor de remarcat in piata, oferindu-i o amprenta personala. 

Realizarea unui doodle video sau whiteboard animation urmareste 5 pasi: brieful, crearea scenariului si a storyboard-ului, adaugarea ilustratiilor, alegerea vocii si a muzicii de fundal si post productia audio-video.  Se intampla frecvent ca totul sa se termine aici. Grrresit! Continutul in sine reprezinta doar 20% din succesul campaniei, insa promovarea lui aduce restul de 80%. 

You have no rights to post comments

You are here: Home Blog 10 motive sa te promovezi prin doodle video